Socijaldemokratski klub

Startovao Socijaldemokratski klub 2021

Predizborna godina kao šansa za socijaldemokratiju u Srbiji

Socijaldemokratski klub 2021 krenuo je sa radom u godini koja, noseći epitet predizborne, nameće relevantnu i značajnu političku agendu. Iz tog razloga ovogodišnji rad SD Kluba fokusiran je na mogućnost aktiviranja i artikulacije socijaldemokratskih potencijala na predstojećim najavljenim gradskim, parlamentarnim i predsedničkim izborima.

Imajući u vidu eroziju demokratskih praksi i institucija, vrtoglav rast ekonomskih nejednakosti, sveukupnu ekološku devastaciju, kao i samo formalnu posvećenost evropskim integracijama, u javnosti postoji jasna i razumljiva potreba za političkom alternativom, izgrađenom na temeljima socijaldemokratskih vrednosti i politika.

Socijaldemokratski klub 2021 okupio je relevantne članove/ce političkih partija i pokreta, istraživače/ce, aktiviste/kinja koji kroz svoje organizacije i inicijative mogu da doprinesu kreiranju kredibilne socijaldemokratske alternative. SD Klub ove godine sve svoje kapacitete stavlja u službu aktivnog jačanja organizacionih struktura partija i pokreta i uspostavljanju otvorenog i konstruktivnog međuorganizacionog dijaloga, uz insistiranje na programskim i vrednosnim načelima.

SD Klub će se u svom radu osvrnuti i na iskustva uspešnih borbi protiv autokratskih režima u Budimpešti i Istanbulu, ali i Regionu. Iskustva naših saboraca i saborkinja iz Severne Makedonije i Crne Gore biće dragocene smernice za demokratsku opoziciju u Srbiji i borbu koja joj predstoji.

Pratite rad Socijaldemokratskog kluba na Fejsbuku i Instagramu.

Rad Socijaldemokratskog kluba podržava Friedrich Ebert Stiftung kancelarija u Beogradu.

#SDKlub

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *